VEJLEDNING AF DESIGNERE & STUDERENDE

MENTOR, RÅDGIVNING, COACHING

Jeg henvender mig til studerende og fagfolk, der ønsker et overblik af deres opgaver, studievalg eller retning som helhed i forhold til hvem de er og hvad de kan.

Jeg arbejder intuitivt og har via mit netværk gennem de sidste 25 år erfaring og indsigt til at hurtigt at skabe mig et overblik over den opgave eller problematik et firma eller en studerende måtte stå med. Selvom mine kompetencer har hovedvægt indenfor CSR og bæredygtigt design, er jeg ikke begrænset til udelukkende at kunne vejlede og rådgive i denne henseende.

Skulle du derfor stå i et udviklings eller uddannelses forløb og føle du har brug for vejledning, er du meget velkommen til at kontakte mig.


Skærmbillede 2016-01-27 kl. 09.17.56 Elisabeth Lysholm

Jeg har kontaktet Drude; fordi jeg gerne ville have noget konsulent hjælp, til at opstarte min egen virksomhed med bæredygtig tøjdesign.  Jeg havde allerede en ide om hvad jeg ville sælge, men jeg manglede overblikket og simpelthen at vide, hvor jeg skulle starte, og hvordan jeg skulle komme i gang. Det var virkelig skønt at møde Drude, og få en erfaren designer til at sætte brikkerne på plads og samle hele mit koncept. Da jeg gik derfra havde vi sammen udarbejdet en oversigt over hele året og hvad jeg skulle lave hver enkelt måned. Udover det, fik jeg en grundig forklaring på hvad, der var vigtigst at fokusere på nu, og hvad der kan vente, så jeg kan disponere min tid bedre. Så jeg kan varmt anbefale Drude som konsulent, hun er god til at sætte sig ind i tingene og give nogle ærlige, velovervejede tilbagemeldinger og råd. Jeg vil også trække frem, at Drude er en vidensbank, når det kommer til bæredygtig design, og det er få mennesker, der sidder inde med en viden, der kan måles op mod hendes! 

 

Amalie
Amalie Gielov
Jeg har gennem en længere årrække i mit målrettede og bevidste valg om hvilke uddannelse jeg ønskede, – benyttet mig af Drudes vejledning og indsigt i designfaget.
Jeg har i en meget ung alder været klar over, hvad jeg ville og i hvilke retning mit interessefelt lå og søgte derfor allerede ganske tidligt at modtage målrettet vejledning gennem Drude.
Via timers samtaler og fremvisning af mine studieopgaver, som har været virkeligt lærerigt nåede jeg i 2012 mit mål.
Drudes umiddelbare indsigt og intuitive tilgang til de opgaver og projekter jeg har været igennem, har været en god rettesnor. Selv i komplekse projekter, der umiddelbart ikke er Drudes felt, har hun hjulpet mig med at holde fokus og få overblik samt at finde tilbage på det spor jeg søgte.

 Jeg har altid følt mig set og forstået som person og i hvilken retning, jeg havde brug for at blive guidet. Det har været virkelig god og interessant sparring. Jeg har modtaget råd og vejledning, alt efter hvor jeg har befundet mig i mit forløb af uddannelser og kurser gennem snart 5 år. Det har været intense og spændende timer, med samtaler der både har været opmuntrende, inspirerende og igangsættende.

Drude er meget ærlig og når jeg har bedt om det, har hun opmuntret mig så jeg præsterede mit bedste. Hun har været god til at se hvor jeg var i mit liv og hvor meget hun kunne ‘presse’ mig på det pågældende tidspunkt.
Jeg har altid følt mig tryg i Drudes selskab, hvilket har gjort, at jeg har kunne komme med alt stort som småt.
Det har altid været mit ansvar at vokse i processen og derfor har der jo naturligvis været krav til det niveau, jeg har befundet mig på, så jeg har kunne vokse med opgaverne mod målet: At komme ind på arkitekt skolen.
Her vil jeg liste op hvilke skoler jeg har gået på, hvor Drude har været min mentor:

2009 -2010 Frederiksberg HF
– I faget design (B niveau) skrev jeg flere teoretiske opgaver hvor jeg brugte Drude til at vejlede mig. Hun var god at diskuterer tekster med og kunne hurtigt gennem skue den røde tråd i mine projekter. Jeg følte at projektet blev trukket op på et meget højere niveau end faget var tænkt til og det var enormt lærerigt.
2010 Efterår Krabbesholm kunsthøjskole (August – December) – hvor jeg løbende taler m Drude om vores opgaver og mulige udviklings planer.
2011 Forår Den klassiske tegneskole på Glyptoteket (Januar – August) – Gennem fremvisning af mine tegninger til Drude, har jeg fået kritik og vejledning til, hvordan jeg kunne forbedre det.
2011 Forår Optagelses prøve på Danmarks Designskolen og Kunstakademiets arkitektskole – Gennem hele fasen til optagelsesprøven, brugte jeg Drude til sparring. Sammen udførte vi en stram tidsplan, så jeg var sikker på at nå det hele til den rette tid.
2011 Efterår VERA daghøjskole (August – December) – På designlinien med hurtige ugentlige projekter brugte jeg Drudes vejledning. Vi diskuterede mine projekter og jeg fik kritik på mine tanker og ideer.
I foråret 2012  fik jeg en praktikplads hos den spanske designer Helena Rohner i Madrid og havde i den mellemliggende tid både før og efter mange opfølgende samtaler m Drude om forløbet.
I august 2012 opnår jeg mit mål og starter min uddannelse på Kunstakademiets arkitektskole.


kmgKatja Maria Gusa, tekstildesigner

Via mit studie på Købehavns Erhvers Akademi, havde jeg Drude-Katrine som censor i en examen og oplevede hende i den forbindelse, som en god guide, opmærksom, grundig og en evne til at favne på flere områder.

I forbindelse med en vigtig job ansøgning, henvendte jeg mig derfor Drude-Katrine, for rådgivning.  Det er min oplevelse, at hun via hendes menneskekundskab og som et sofistikeret væsen, møder sine mentees, der, hvor de er, samtidigt med at hun er god til at give udfordringer. Jeg valgte hende også på grund af hendes erfaring med omstilling til en bæredygtig tankegang, hvilket er mit hovedfokus.

Helt konkret skrev jeg en ‘skitse ansøgning’, som jeg tilsendte Drude-Katrine, hvorefter vi aftalte et møde, hvor jeg modtog en sparring og kritik på det oplæg, jeg kom med. Dette var en meget anderledes rådgivning end jeg har modtaget tidligere og forventet, hvilket udfordrede mig. Jeg endte da også op med en, for mig, meget utraditionel ansøgning, – som igen blev rettet til via mail af Drude-Katrine.

Den respons jeg modtog, fra det pågælddende firma på min ansøgning, var, at de ringede mig op personligt og lod mig vide, at det var en usædvanlig god og spændende ansøgning. De gjorde mig det klart, at de normalt ikke ringer ansøgere op på en uopfordret ansøgning og at de gerne ville se mig til samtale.


 

happyknit_head-800x308

 


Stine Sæther Uldal

Jeg er kunsthåndværker med speciale i maskinstrik. Igennem min tid på som studerende på Københavns Erhvervsakademi KEA, benyttede jeg Drudes vejledning til flere af mine større opgaver.

Senest er jeg inviteret til at medvirke på en udstilling på Amalienborgmuseet i anledning af at det er 150-året for den Glucksburgske Slægt på Danmarks trone. De kongelige uniformer skulle bruges som inspiration. Jeg har kontaktet Drude, fordi jeg havde brug for hjælp til at strukturere og begrænse alle mine ideer – og fordi jeg ikke viste, hvordan jeg skulle komme videre i processen.

 På en elegant måde fik Drude sorteret til og  fra. samt gjort mig klart hvilke historier, der var væsentlige for mig at få fortalt. Hun fik også pustet ny ild til min håndværksmæssige formåen og pænt gelejdet mig ud på kanten, hvor hun var sikker på, at jeg kunne bunde. Hun var i hvert fald langt mere overbevist end mig!

Det var en fornøjelse at få struktureret alle mine ideer.

 www.HappyKnit.dk