SSDA

Sustainable Solution Design Association er en forening opstartet første gang i 1994 af Tina Hjort og Drude-Katrine Plannthin. 

Foreningen blev oprindeligt etableret under navnet ‘Foreningen til Fremme af Bæredygtigt Design’, hvis site tilbage fra 1995 kan studeres på dette link: favicon

I 2013 bliver foreningen vakt til live igen. I forbindelse med udgivelsen af håndbogen Guidelines II, vil Tina Hjort og Drude-Katrine Plannthin i samarbejde med en række frivilligt engagerede personer med  interesse i bæredygtig produktion af tekstiler og beklædning, genetablere foreningen med det formål at udbrede og formidle om det forsatte behov for at arbejde CSR relateret og bæredygtigt i industrien. Samt det vigtige og relevante i at oplyse forbrugeren.

 Poster
EXHIBITION 1994″Ecology, Quality of Life and Resources”  slide25

Det sagde de om ITCH:

”Masser af flot bæredygtigt modetøj . Meget langt fra den almindelige opfattelse af økotøj. Det er et flot magasin.”

Birgit Brundsted, Det Fri Aktuelt.

”Flot grafik, skrappe farver og kontroversielle artikler om design og miljø. Artikler, mode, interviews, fotoreportager og tips om økovaner og litteratur pryder de 68 miljøvenlige og farvestrålende sider. ITCH er både for forbrugere, designere og producenter.”

Helle Brun Jensen, Information.

”Do we need this magazine?” (citat fra forside af ITCH, Premiere Issue) Yes, we need this magazine! Vi skulle have haft det for lang tid siden. Et magasin, som relaterer sig til den tid vi lever i – både visuelt og indholdsmæssigt. ITCH kan måle sig – ikke alene med blade herhjemme – men med de blade, der findes på det internationale marked.”

Karen Blinchow, Designfonden.

”Endnu et modeblad er på gaden, men dette er anderledes – nemlig et økologisk modemagasin. ITCH er fremstillet på fuldt ud bæredygtig vis, men lægger sig med  blankt og lækkert papir langt fra alle forestillinger om, hvordan et økologisk blad ser ud.”

DR2-Nyhederne.

”ITCH er layoutmæssigt flot. Der er nogle hamrende flotte billedserier i. Det er målrettet med en indfaldsvinkel som er interessant.”

Lise-Lotte Wingaard, moderedaktør, i TV-programmet Puls.

”Der er en helvedes masse interessante informationer i. Hvis jeg skulle  vælge (mellem ITCH, Viva og Event), ville jeg gå ud og bruge penge på ITCH.”

Allan Kruuse, art director, i TV-programmet Puls.

ITCH1ITCH2
Living Design Denmark 1995 exhibited in Barcelona and Madrid

 

Videoklip fra den rejsende udstilling favicon

 udstilling
IFOAM, Internation Federation of Agricultural Movements første verdensudstilling 1996

Bæredygtigt Design arrangerer og afholder verdens første modeshow med miljøvenligt tøj indsamlet fra hele verden.

video link favicon

 ifoam

Skærmbillede 2015-02-26 kl. 11.17.20Skærmbillede 2015-02-26 kl. 11.24.01Skærmbillede 2015-02-26 kl. 11.18.10Skærmbillede 2015-02-26 kl. 11.24.23

 

Skærmbillede 2015-02-26 kl. 11.18.36Skærmbillede 2015-02-26 kl. 11.18.24