image.php
Din efterårsgarderobe
Efteråret inviterer til endelig at kunne se på vinter garderoben. En tid som jeg elsker, da det virkelig giver muligheden for at kombinere mange spændende materialer og stilarter. Og selvom vi har kunnet nyde et forholdsvist mildt efterår, er det vist tiden til at finde de varmere trøjer frem.

Uld er jo et oplagt emne, og der findes mange bud på hvad, der skal være i vinterens garderobe.

Kraftig strik giver både struktur og et spændende kontrastfyldt look, som kan være smukt både til et par enkle cowboybukser; men også til det mere  klassiske og stilrene look.

Og som modsætning til det meget store og voluminiøse strik finder vi også den helt fine og ultra tynde strik , oftest set i cashmere og merinostrik. Det er den, vi kan have helt tæt ind på kroppen og som derfor gerne ses i klassiske og tidsløse designs.

Men det er vigtigt at tænke ind, at når man vælger et produkt og et design, så vælger man også et resultat af en lang række handlinger, der er gået forud, før dette produkt ender på hylderne. Mange tror, at de ved at vælge et natur produkt, som feks uld, også vælger et miljøvenligt produkt; men dette er desværre langt fra tilfældet.

Får, og især den race og den uldfiber vi kalder Merino uld, har ofte store miljømæssige og dyreetiske problematikker bag sig.

Meget uld kommer bla fra Australien, som er storproducent af merinould. Fårehold bliver med netop denne uldfiber meget nemt angrebet af mider og fluer, der lægger æg omkring bagpartiet af fåret, hvilket er til stor pinsel for fåret. Derfor sprøjtes fåret gerne fra luften med pesticider, som derved også skaber problemer for andet dyreliv og miljø.

Fårene kan også ledes gennem nedgravede bade af gift eller fåret udsættes uden bedøvelse for en beskæring, der kaldes mulesing, hvor man skalperer fåret rundt om endetarmsåbeningen helt ind til kødet, så der ikke kan vokse hår ud igen.

Som i alle problematikker findes der både for og imod, men jeg har her forsøgt at finde nogle produkter, jeg kan stå inde for.

I butikken LUBAROL, der ligger i Gothersgade i København,  har jeg fået øje på dette efterårs lækre uldstrik i mærket Ficus Folium, som er designet og produceret med omtanke.

Pris: 2500 kr, Fed håndstrikket uld fra Italien

 

Pris: 2500 kr, Fed håndstrikket uld fra Italien

og den mere fine og delikate cashmere som stammer fra geder holdt af normader i Kina, hvor der ikke er samme problematikker omkring mide angreb.

Denne lækre cashmere fra Fiscus Folium er indfarvet og efterbehandlet efter certificerings modellen GOTS, som er en af markedes højeste og strengeste miljøkrav indenfor tekstiler.

799 kr

Og når man nu står i selvsamme butik er det måske også tid at investere i en pomade mod sprukne læber, som gerne hører vinteren til. Samme mærke producerer denne lækre pomade, der er 100% naturlige ingredienser som ingefær og lemon.

130 kr

og endelig – hvad med at bryde det bløde look som ulden giver os med lidt genbrug i form af plastik vintage unika spænder, med de skønneste detaljer og finurligheder fra Frankrig.

 

Fra 130 kr

originalt udgivet i DEN KORTE AVIS

 

Share this:
About the author
Drude-Katrine Plannthin