image
Red jule- og nytårsgarderoben

I December gør det faktisk intet, at man gør lidt mere ud af sig selv også på de helt almindelige hverdage. Det er jul og vi skruer lidt op for det hele.

Denne måned må være ’måneden, med de mange fester’. Og måske flere end klædeskabet indeholder?

Derfor kan budgettet måske ikke helt følge behovet for at gøre noget mere ud af hverdagen, de mange julefrokoster og ikke mindst de helt store fester, som juleaften og nytår?

Måske, er der også så rigeligt af kjoler i det i forvejen overfyldte klædeskab, blot kjoler, der har været brugt og set ved adskillige lejligheder tidligere? Eller måske er figuren bare en helt anden i år, fordi kost og motion er blevet holdt ved lige – eller det oftest modsatte – at kjolerne er blevet lidt for små?

Måske er det bare en følelse af selvforkælelse, der er behov for, det der med at give sig selv en gave – selvom man udmærket godt ved, man hverken har råd, eller behov?

Samtidig er der også  en lille samvittigheds engel, der siger – at det måske også er vigtigt at tænke lidt på miljøet i denne måned, hvor forbruget mange dobles, så måske skulle man bare holde lidt igen og genbruge det, man allerede har så rigeligt af i forvejen?

Ja, for faktisk bliver kjoler kun brugt 2-3 gange før de hænges væk for tid og evighed, hvilket jo må siges at være det rene ressource spild.

Men det er slet ikke nødvendigt at holde igen, for løsningen ligger lige for:

I Århus og København N ligger butikkerne ’RESECOND’, som kun indeholder kjoler.

Butikkerne, som ikke sælger noget som helst – andet end et abonnement til 600 kr, der kan fornyes hvert halve år.

For det abonnement kan man, så ofte man ønsker det – bytte kjoler!

Man får adgang til et shared walk-in closet med kvalitetskjoler i alle former, farver og størrelser.

I Recond kan man blive en del af den nye tids målsætninger og fællesskab, hvor kvinder er en del af en dele økonomi, fordi planeten ikke har ressourcer nok til os alle sammen – ved mindre man deler med hinanden.

Foto: Facebook

Man er også med til at dele sine oplevelser omkring de kjoler, man har lånt, idet mange af kjolerne er båret ved særlige begivenheder, som skrives ned og vedhæftes kjolen til næste låner.

Hvis man forelsker sig i en kjole, har man naturligvis også muligheden for at beholde den for tid og evighed.

Men man kan ikke gå ind fra gaden med penge i hånden og købe noget som helst. RESCOND er derfor ikke at sammenligne med de mere almindelige og traditionelle genbrugsbutikker. Kjolerne skal have en vist kvalitet og standard for overhovede at kunne komme i betragtning og blive taget ind i butikkerne.

Foto: Facebook

RESECOND’s målsætning er at åbne butikker i alle verdens store byer, så når vi rejser, behøver vi heller ikke der, fylde kufferten op; men kan rejse let og finde den nærmeste butik, for at bytte os til kjoler, der passer til tid og sted, uden en krone på lommen.

Inspiration og mere information med mulighed for lidt extra selv forkælelse i denne juletid kan findes på: http://resecond.com , hvor det også er muligt at give et gavekort til butikkerne.

Ophavsmanden af konceptet, Stine Skytte, kan også høres i denne TEDtalk: http://tedxcopenhagen.dk/talk/resecond-the-shared-walk-in-closet/ – http://tedxcopenhagen.dk/talk/resecond-the-shared-walk-in-closet/

Originalt udgivet i: Den korte avis

Share this:
About the author
Drude-Katrine Plannthin